Soy Bağının Reddi Dava Dilekçesi Örneği

KAYSERİ … AİLE MAHKEMESİ’NE 

DAVACI : 

VEKİLİ : Av. Recep GÜNGÖR &Av. GAZİ KILIÇ &Av. Merve GÜRGÜR 

DAVALI : 

KONUSU : Soy bağının reddi talebinden ibarettir. 

AÇIKLAMALAR: 

1-) Davacı ile davalı 19.04.2016 yılında evlenmişler ve 2018 yılında fiilen ayrılmışlardır.28.05.2021’ de tarafların boşanma kararı kesinleşmiş ve taraflar bu tarihte boşanmışlardır. 

2-) Davalı, davacı müvekkili aldatmış ve evi terk etmiştir. Davacı müvekkil, evlilik birliği içerisinde doğan ……. isimli çocuğun babası olduğunu kabul etmemektedir. Zira …… isimli çocuk, davalının evi terk ettiği dönemde meydana gelmiş ve bu süreçte davalının başka kişilerle de ilişkisi olmuş ve davacıyı aldatmıştır.

 3-) Söz konusu çocuk, davalı annenin beyanı ile müvekkil ile davalının ortak nüfus hanesine kaydedilmiştir. TMK 285. Maddesinde açıklanan babalık karinesine göre; evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz içinde doğması sebebiyle nüfus kayıtlarına davacı müvekkil, baba olarak yazılmıştır. 

4-) Aldatma fiiline dayalı olarak Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açılmıştır. Davalının başka erkeklerle olan ilişkisinden …… isimli çocuk meydana gelmiştir. Bu sebeple dava açma gereği hâsıl olmuştur. 

5-) Davalı çocuğun biyolojik babası müvekkilim değildir. Bu durum mahkemenizde yapılacak araştırma sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu nedenle davalı çocuğun babasının müvekkilimiz olmadığının tespiti gerekmektedir. 

HUKUKİ NEDENLER: TMK.285 ve ilgili mevzuat 

HUKUKİ DELİLLER :Nüfus, Doğum tutanakları, Tanıklar, DNA incelemesi, Doktor Raporu, Adli Adli Tıp İncelemesi, Yemin, Keşif, isticvap, Bilirkişi, Uzman Görüşü ve sair her türlü yasal delil 

 NETİCE VE TALEP : Yukarıda açıklanan sebep ve gösterilen delillere göre ; Davanın kabulü ile ; davacı müvekkilin çocuk …..nin babası olduğu şekildeki soy bağının reddine, Çocuk ….. için bir kayyım tayin edilmesine , Mahkeme masraf ve vekalet ücretinin davacıya yükletilmesini vekaleten arz ve talep ederim. ../../…. 

DAVACI VEKİLLERİ

Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ 

Av. Merve GÜRGÜR