Koklear İmplant Konuşma İşlemcisi Bedelinin Ödenmesi için SGK'ya Başvuru Dilekçesi Örneği

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI’NA

                                                                                     ANKARA

BAŞVURAN             :        TC:

 VEKİLİ                   :Av. Recep GÜNGÖR &  Av. Merve GÜRGÜR- Mevlana Mahallesi Serin Sokak Erciyes Apartmanı No:17/7 Kocasinan/KAYSERİ

            Müvekkilin oğlu … TC kimlik numaralı, 10.08.2013 doğumlu …. de doğuştan total işitme kaybı ve konuşma bozukluğu mevcut olup Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğumuz ve ekte sunmuş olduğumuz raporda da görüleceği üzere işitme engellidir.(Ek- 1 Engelli Sağlık Kurulu Raporu)

            Müvekkilin oğlu … 17.02.2015 tarihinde Hacettepe Üniversitesinde sağ kulağından koklear implant ameliyatı olmuş ve hastalığı için kullanması gereken cihaz ameliyatla birlikte yerleştirilmiştir.

            26/11/2016 tarihli Resmi Gazetede yer alan Sağlık Uygulama Tebliğindeki Değişikliğe ilişkin Koklear İmplant Konuşma işlemcisi ile ilgili yapılan düzenleme kapsamında; konuşma işlemcisi 7 yılı dolduran kişilerde sağlık kurulu raporu kapsamında cihaz yenilecektir.

            …’ya takılan işbu cihaz üzerinden de 7 yıllık garanti süresi dolmuş olup Kayseri İlinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene olduktan sonra alınan 04.07.2022 tarihli rapora göre cihazın yenilenmesi gerektiği anlaşılmıştır.Müvekkil debu raporla birlikte Cochlear Tıbbi Cih. Ve Sağ. Hiz. Ltd. Şti. Adlı şirketten koklear implant konuşma işlemcisi satın almıştır.

Müvekkil …,9 yaşındaki oğlu …’nın eğitim süresinin sorunsuz tamamlanması için işitme ve buna bağlı olarak anlama ve algılama fonksiyonlarının tam olması gerekir. Dolayısıyla koklear implant tedavisi bundan sonraki yaşamında yapılması gereken olmazsa olmaz bir tedavidir.

 Bu tam donanıma sahip olması gereken 49.200,00 TL piyasa değerindeki cihazın 32.340,00 TL’si kurumunuz tarafından ödenmiş ancak geriye kalan 16.860,00 TL’si ise müvekkil tarafından şirkete ödenmiştir. .(Ek-2 Fatura Sureti)

Bilindiği gibi; 5510 Sayılı Yasanın 63.maddesi kapsamına göre; Kişilerin hastalanmalarına bakılmaksızın kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, hastalık ve Analık sebebiyle ayakta veya yatarak; hekim tarafından yapılacak muayene, hekimin göreceği lüzum Üzenine teşhis için gereken klinik muayeneler, laboratuar tetkik ve tahlilleri ile diğer tanı yöntemleri, konulan teşhise dayalı olarak yapılacak tıbbî müdahale ve tedaviler, hasta takibi ve rehabilitasyon hizmetleri, organ, doku ve kök hücre nakline ve hücre tedavilerine yönelik sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, ilgili kanunları gereğince sağlık meslek mensubu sayılanların hekimlerin kararı üzerine yapacakları tıbbî bakım ve tedaviler, ayakta veya yatarak; hekim tarafından yapılacak muayene, hekimin göreceği lüzum üzerine teşhis için gereken klinik muayeneler, doğum, laboratuar tetkik ve tahlilleri ile diğer tanı yöntemleri, konulan teşhise dayalı olarak yapılacak tıbbî müdahale ve tedaviler, hasta takibi, rahim tahliyesi, tıbbî sterilizasyon ve acil sağlık hizmetleri, ilgili kanunları gereğince sağlık meslek mensubu sayılanların hekimlerin kararı üzerine yapacakları tıbbî bakım ve tedaviler, yardımcı üreme yöntemi tedavileri bu tedaviler gereği sağlanacak sağlık hizmetleriyle ilgili teşhis ve tedavileri için gerekli olabilecek kan ve kan ürünleri, kemik iliği, aşı, ilaç, ortez, protez, tıbbî araç ve gereç, kişi kullanımına mahsus tıbbî cihaz, tıbbî sarf, iyileştirici nitelikteki tıbbî sarf malzemelerinin sağlanması, takılması, garanti süresi sonrası bakımı, onarılması ve yenilenmesi hizmetleri olarak belirtilmiştir.

Tüm bu sebeple 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görev yapan 5510 sayılı kanunun 4/c bendine tabi bir memur olan müvekkilin yürürlükteki mevzuat kapsamında kurumunuz tarafından eksik ödenen 16.860,00 TL’nin maddi anlamda müvekkili çok büyük bir yük altına girdirdiğinden bu bedelin müvekkile ödenmesini, işbu talebimize ilişkin tarafımıza ivedi cevap verilmesini talep ederiz.06.09.2022

 

                                                                                                     …. Vekili

                                                                                 Av. Recep GÜNGÖR

 

EKLER:

1-Engelli Sağlık Kurulu Raporu

2-Fatura Sureti

3-Onanmış Vekaletname Örneği