İş Mahkemesi İstinaf Cevap Dilekçesi Örneği

KAYSERİ BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNE

Gönderilmek Üzere

KAYSERİ...İŞ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DOSYA NO                  : 2021/… Esas, 2022/… Karar

İSTİNAFA CEVAP VEREN

DAVACI                      :

VEKİLİ                         : Av. Recep GÜNGÖR

DAVALI                       :

VEKİLİ                         :

KONU                         : İstinafa cevaplarımızın sunulması hk.

AÇIKLAMALAR           :

            Kayseri .iş Mahkemesi'nin … Esas sayılı dosyasında dava konusu olan iş akdinin haklı  tereddüte yer bırakmaksızın ispatlanmış ve gerekli tüm inceleme ve araştırmalar yapıldıktan sonra da 29.11.2022 tarihinde ilk derece mahkemesi tarafından DAVAMIZIN KABULÜ şeklinde karar verilmiştir.

            Davalı taraf ise İstinaf kanun yoluna başvurmuş ancak sunmuş olduğu itiraz nedenleri hiçbir gerçeklik payı olmayan nedenler olup açıkça kötüniyetli bir şekilde yargılamanın uzatılmaya çalışılmasından başka bir şey değildir.

            İleri sunulan istinaf sebeplerinin hiçbirini kabul etmediğimizi bildiriyor ve süresi içerisinde cevaplarımızı sunuyoruz;

            Gerekçeli kararda da belirtildiği üzere:

            "Davalı tarafça her ne kadar verilen izinlerin dışında mazeretsiz gelmediği konusunda beyanlarda bulunularak davacının iş akdinin feshedildiği belirtilmiş ise de, belirtilen hususlarda davacının geçerli mazeretleri bulunduğu ve gerek cenaze sonrası gerekse geçirmiş olduğu covid hastalığı sonrası işe başlayamama durumlarının mazereti dahilinde olduğu, özellikle son devamsızlık iddiasına ilişkin hususta davacının gelmediği günün akabinde almış olduğu raporun davacının sağlık sorunları olduğunun ispatı niteliğinde olduğu, davacının bir önceki gün gelememiş olmasının da bu sağlık sorunundan kaynaklı olduğunun düşünülmesi gerektiği, davacının iş akdinin bu nedenlerle feshedilmesinin davalı işveren için haklı neden oluşturmayacağı kanaati ile davacının kıdem ve ihbar tazminatı alacağı taleplerinin kabulüne dair karar vermek gerekmiştir. "

            Müvekkilin izin almayarak işe gelmediği iddia edilen ilk gün 17.03.2021 tarihidir. Müvekkil tarafından ölüm raporu sunularak izin alınmıştır. Davacı tarafın iddia ettiği şekilde amir tarafından verilen bu izin prosedüre uygundur.

            05.04.2021 tarihindeki devamsızlığından ötürü ise müvekkilin kusuru bulunmamakta olup firmanın sağlık birimindeki Asiye hanımın direktifleri doğrultusunda hareket etmiştir.

            07.04.2021 Tarihinde ağrıları olan birinin 08.04.2021 tarihinde rapor almış olmasında illiyet bağını koparan bir durum söz konusu değildir. Hayatın olağan akışına uygun olan bir durumu kötü niyetli biçimde değerlendirmek hukuka ve ahlaka aykırıdır.

            Kaldı ki dava dilekçemizde belirttiğimiz diğer hususlardan biri de bu devamsızlıklar sonucunda işveren tarafından usulüne uygun bir şekilde işlemler yapılmamış olup işçinin devamsızlık konusunda savunması alınmamıştır.

            Yıllık izin konusunda ise bilirkişi raporunda belirlenen ve gerekçeli kararda da açıkça ödenmediği belirtilen 22 günlük yıllık izin alacağının ödendiğine dair davalı tarafça herhangi bir delil sunulmamıştır. İspat Yükünün davalıda olduğu yıllık izin alacağı konusunda yapılan itirazları kabul etmiyoruz.

"Davacının yıllık ücretli izin alacağı talebine ilişkin olarak, davacı tarafça yıllık izinlerin kullandırılmadığının beyan edildiği, davacının yıllık ücretli izinlerini kullandığı yada karşılığı ücretin ödendiğinin ispat yükü davalı işverende olup, dosyaya sunulan yıllık izin belgelerine göre davacının kullanmış olduğu izin gün sayısının mahsubu ile 22 gün yıllık izin alacağı kaldığı ve  son ücreti üzerinden  ödenmesi gerekmekte olup ödendiği davalı tarafça ispatlanamadığından davacının bu alacağa hak kazandığı anlaşılmış, tüm dosya kapsamı ile davanın kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir. "

            Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı tarafça istinaf konusu edilen diğer itirazların da hukuka aykırı ve dayanaksız olduğu delillerle sabit olduğundan reddini talep etmekteyiz.

HUKUKİ NEDENLER    : HMK, BK, İŞK ve sair ilgili yasal mevzuat

HUKUKİ DELİLLER       : Tanık, yemin, keşif, bilirkişi, isticvap ve sair tüm yasal deliller

SONUÇ VE İSTEM       :Yukarıda açıklanan nedenlerle, hukuka aykırı ve mesnetsiz istinaf talebinin reddine, vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini  talep ederiz.23.12.2022

                                                 Davacı Vekili

                                               Av. Recep GÜNGÖR