Hakaret,Tehdit,Cinsel Taciz Suç Duyurusu Dilekçe Örneği

                           KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA 

ŞİKAYET EDEN       :

VEKİLİ                     :Av. Recep GÜNGÖR& Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

ŞİKAYET EDİLEN    :

SUÇ KONUSU          : Hakaret, tehdit, cinsel taciz

SUÇ TARİHİ            : …/.../...

AÇIKLAMALAR      :

1-) Müvekkil müşteki … yaşında olup apartman komşuları … tarafından …/.../.../ tarihinden beri çeşitli sosyal mecralardan sistematik olarak tacize uğramaktadır.

2-) … isimli şahıs, müvekkilime sosyal medya aracılığıyla ahlaksız tekliflerde bulunmakta ve bununla da yetinmeyip uygunsuz fotoğraflarını çekip müştekiye yollamaktadır.

3-) …/.../... tarihinde müvekkilim, her ne kadar kendisini gerek sosyal medya hesaplarından gerekse telefon rehberinden engellemiş olsa da şüpheli ... isimli şahıs başka bir hesap açarak müştekiye yine ahlaksız tekliflerde bulunmuş ve karşılığında ret cevabı aldığında” seni …, seni öldüreceğim kefenini hazırla” diyerek müvekkilime hakaret, tehdit ve cinsel içerikli mesajlar atmıştır.

Cinsel taciz suçunda; mağdureyi telefonla arayarak birlikte olmak istediğini, onu sevdiğini söyleyen sanığın, sonraki iki gün içerisinde de hem telefonla arayıp benzer sözler söylemek, hem de gönderdiği mesajda cinsel içerikli ifadelere yer vermek suretiyle cinsel taciz suçunu zincirleme şekilde işlediği oluşa uygun olarak kabul edildiği halde, sanığın cezasının artırılmaması hukuka aykırıdır. (Yargıtay 14. Ceza Dairesi 2012/1001 E.)

4-) Müvekkilim tehdit mesajlarından sonra sokağa çıkmaya korkar hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER : 5237 Sayılı Kanun’un ilgili hükümleri

HUKUKİ DELİLLER    : Sosyal medya yazışmaları ekran görüntüleri

SONUÇ VE TALEP    :  Yukarıda açıklanan ve Başsavcılığınızca re’ sen gözetilecek sebeplerle tehdit ,hakaret ve cinsel taciz kapsamında olan eylemleri ve re’sen savcılığınızca araştırılacak hususları gerçekleştiren şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını saygılarımla talep ederim.

                                                                               MÜŞTEKİ VEKİLİ :

Av. Recep GÜNGÖR &Av. Gazi KILIÇ &Av. Merve GÜRGÜR