Çekişmeli Boşanma Dilekçe Örneği

NÖBETÇİ AİLE  MAHKEMESİNE

KAYSERİ

DAVACI                      : AD-SOYAD TC

VEKİLİ                         : Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

DAVALI                       : AD-SOYAD TC

VEKİLİ                         : AD-SOYAD TC

KONU                         : Devam eden evliliğin, şiddetli geçimsizlik sebebiyle evliliğin sona erdirilmesi istemi talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR           :

Taraflar 10/10/2010 tarihinde evlenmişlerdir. Tarafların, evlilikleri içerisinde ve 12/12/20012 tarihinde dünyaya gelen ……………….. adında bir kız çocukları bulunmaktadır.(EK-1: Nüfus kayıt örneği)

A-) MÜVEKKİL, KENDİSİNE YAPILAN KÖTÜ MUAMELEYE RAĞMEN EVLİLİĞİNİN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDEKİ İNANCINI KORUMUŞ VE YAPILANLARI SİNEYE ÇEKMİŞTİR

 Müvekkil ……………………., evliliğin getirdiği bütün sorumlulukları yerine getirmiş fakat bütün bunlara rağmen davalının tavır ve hareketlerinde herhangi bir iyileşme meydana gelmemiştir. Aksine, evliliğin sona ermesi noktasına gelmesinde büyük çabalar sarf etmiştir. Tahammül noktasının çok üzerinde hareketler sergileyerek ortak yaşamı çekilmez bir hale sokmuştur. Yalnızca bunlarla yetinmeyip davacının onur ve kişiliğine yönelik çok ağır sözler sarf etmiş, bu tutumunu topluluk içinde de sürdürmüştür.

B-) MÜVEKKİLİN BU DENLİ EVLİLİĞİNE BAĞLI OLMASINA RAĞMEN DAVALI MÜVEKKİL ……………..’ NIN İYİ NİYETİNİ SUİSTİMAL EDEREK EVİ TERK ETMİŞTİR

Müvekkil ………………’nın bütün bu iyi niyeti ve çabasına karşılık davalı, kişisel eşyalarını yanına alarak ortak konutu terk etmiştir. Tarafların ailelerinin, evliliğin devam etmesine yönelik müdahalelerine rağmen de ortak konuta kat’i surette geri dönmemiştir.

C-) DAVALININ MÜVEKKİLE KARŞI UMURSAMAZ VE ONUR KIRICI DAVRANIŞLARINI MÜŞTEREK ÇOÇUĞUNA SERGİLEMEKTEN KORKMAMIŞTIR

Davalının, müvekkile karşı sergilediği bu aşağılayıcı tutumun beraberinde müşterek çocuğuna karşı da aynı davranışları sergilemekten kaçınmamıştır. Müşterek çocuğun velayetinin davacıya verilmesi talebimizin de çocuğun yararına olduğu gerçeği burada yatmaktadır.

D-) DAVALIIN MÜŞTEREK ÇOCUĞU OLAN ………….’NIN HER TÜRLÜ SAĞLIK, EĞİTİM VE BAKIM GİDERLERİNİ KARŞILAMASI GEREKMEKTEDİR

 Davacının gerek maddi imkanları; gerekse diğer faktörler bağlamında, müşterek çocuğun velayeti kendisine verildiği takdirde her türlü sağlık, eğitim gibi bakım ve giderler için davalının maddi açıdan destek olması gerekmektedir.

Bu sebeple de dava süresince verilmek üzere her ay 800,00 TL tedbir nafakası, kararın davacı lehine kesinleşmesinin ardında da yine her ay olmak üzere aynı miktarda iştirak nafakasının davacıya verilmesini talep ederiz.

E-) MÜVEKKİLİN EVLİLİK SÜRESİNVE YAŞADIĞI ZORLUKLAR VE EVLİLİĞİN SONLANMASI SONUCU OLUŞACAK MANEVİ YIKIM ETKİSİ SEBEBİ İLE MANEVİ TAZMİNAT AİLACAĞI DOĞMUŞTUR

Davacıya neredeyse eziyet olan evlilik süresinin, sancılı geçen boşanma sürecinin ve boşanmanın ardından oluşacak manevi yıkımın etkilerinin bir nebze de olsa azaltılması bakımından, davalının aleyhinde 80.000,00 TL manevi tazminat talep ediyoruz.

HUKUKİ NEDENLER    : TMK, HMK,İİK ve ilgili yasal mevzuat

HUKUKİ DELİLLER       : Nüfus kayıt örneği, tanık, yemin, keşif, bilirkişi ve her türlü sair delil

SONUÇ VE İSTEM       :Yukarıda açıklanan nedenlerle;

            1-) Öncelikle mevcut evlilik birliğinin artık devam etmesinde herhangi bir yarar bulunmadığından, şiddetli geçimsizlik sebebiyle tarafların BOŞANMALARINA,

            2-) Tarafların müşterek çocuklarının velayetinin davacı tarafa bırakılmasına,

            3-)Her ay 800,00 TL tedbir nafakası, kararın davacı lehine kesinleşmesinin ardında da yine her ay olmak üzere aynı miktarda iştirak nafakasının davacıya verilmesini

            4-) Davalının aleyhinde 80.000,00 TL manevi tazminatın müvekkile verilmesine,

            5-) Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davacı tarafa yükletilmesini karar verilmesini talep ederiz.   ../../….

                                                                        Davalı …..……………..

                                                                                        Vekili

                                                 Av.Recep GÜNGÖR & Av.Gazi KILIÇ & Av.Merve GÜRGÜR

EKLER:

1-) Nüfus kayıt örneği