Anlaşmalı Boşanma Dilekçe Örneği

KAYSERİ AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI                      : AD-SOYAD TC

VEKİLİ                         : Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

DAVALI                       : AD-SOYAD TC

VEKİLİ                         : AD-SOYAD TC

KONU                         : Devam eden evliliğin, tarafların anlaşması yolu ile sona erdirilmesini talep dilekçesidir.

AÇIKLAMALAR           :

            Taraflar ../../2005  tarihinde evlenmişlerdir. Nüfus kayıtlarının incelenmesi sonucunda fark edileceği gibi mevcut evlilik, anlaşmalı boşanma davası için gereken 1(bir) yıllık süreyi doldurmuştur.

            Tarafların, evlilikleri içerisinde ve ../../2008 tarihinde dünyaya gelen …………adında bir kız çocukları bulunmaktadır. (EK-1: Nüfus Kayıt Örneği)

            Tarafların arasında çıkan uyuşmazlıklar, ortak hayatın sürdürülmesi noktasında sorunlar meydana getirmiştir. Tarafların arasında geçen sorunlar, evliliğin daha devam edemeyeceğini net bir şekilde ortaya koymaktadır.

            Bu sebeple de anlaşmak sureti ile boşanmaya karar vermişlerdir. Ekte bulunan ve tarafların imzaladıkları Anlaşmalı Boşanma Davası Protokolü’nün ve tarafların boşanma yönündeki ortak iradelerinin, mahkemece kabul edilmesini talep ederiz. (EK-2: Anlaşmalı Boşanma Protokolü)

HUKUKİ NEDENLER    : TMK, SMK, HMK,İİK ve ilgili yasal mevzuat

HUKUKİ DELİLLER       : Nüfus Kayıt Örneği, Anlaşmalı Boşanma Protokolü, tanık, yemin, keşif, bilirkişi ve her türlü sair delil

SONUÇ VE İSTEM       :Yukarıda açıklanan nedenlerle;

            1-)Öncelikle ekte sunulan Anlaşmalı Boşanma Davası Protokolü de göz önünde bulundurulmak sureti ile Türk Medeni Kanun’un 166/3 hükmü uyarınca boşanma kararının verilmesine,

            2-)müşterek çocuğun, velayeti ve diğer şahsi ilişkileri bakımından ekte sunulan anlaşma doğrultusunda bir düzenleme yapılmasına,

            3-)sunulan Anlaşmalı Boşanma Protokolünün, karar eki kabul edilmesi yönünde hüküm verilmesini talep ederiz.     ../../….

                                                                                        Davacı …..……………..

                                                                                                   Vekili

                                                         Av.Recep GÜNGÖR & Av.Gazi KILIÇ & Av.Merve GÜRGÜR

EKLER:

1-) Nüfus Kayıt Örneği

2-) Anlaşmalı Boşanma Protokolü