Trafik Kazası Değer Kaybı İçin Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi

… SİGORTA A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

BAŞVURAN                 :Ad-Soyad        TC:

VEKİLİ                         :Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

SİGORTALI                  :Ad-Soyad        TC:

SİGORTA POLİÇE NO :

KONU                          :Sigortalının kusuru ile meydana gelen kaza sonucunda müvekkilin aracında meydana gelen değer kaybının giderilmesi hk.

AÇIKLAMALAR           :

            Sigorta şirketinin …. numaralı poliçe ile zorunlu trafik sigortasını yapmıştır.

Konuya ilişkin Trafik Sigortası Genel Şartları A.1 maddesinde Trafik Sigorta Poliçesinin kapsamı belirtilmiştir. Buna göre sigortacı, poliçede tanımlanan motorlu aracın işletilmesi sırasında, bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet vermesi halinde 2918 s. Karayolları Trafik Kanunu’na göre işletene düşen hukuki sorumluluğu, temin etmekle mükelleftir şeklindedir.

27.03.2021 tarihinde sigortalının sevk ve idaresindeki Ford 1994 model 38 BU … plakalı aracı ile Necip Fazıl Bulvarındaki kavşaktan sola döneceği sırada müvekkilin  sevk ve idaresinde bulunan 38 GB …  plakalı Opel 2014 model araca asli kusurlu olarak çarparak maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmesine sebebiyet vermiştir.(Ek-1 Kaza Tespit Tutanağı)

Kaza neticesinde müvekkilin 38 GB … plakalı aracında …. TL’lik hasar meydana gelmiş ve kaza nedeniyle; yetkili serviste aracın birçok kısmında değişim ve onarım yapılmış, araç ağır hasar görmüştür.(Ek-2 Fatura)

Müvekkilimize ait araç, meydana gelen kazada hiçbir kusuru olmadığı halde hasara uğramıştır ve artık hasarlı ve kazalı bir araç konumundadır. Kazadan sonra müvekkilin malvarlığının değeri azalmıştır, zira müvekkilin aracı kaza meydana gelmese piyasa değeri daha yüksek olacaktır. Ancak kaza meydana gelmiştir ve aracın piyasa değeri düşmüştür.(Ek-3 Kaza Fotoğrafları)

Kanaatimizce ortada bir zarar olduğu ve bunun tazmin edilmesi gerektiği tartışmasızdır. Her ne kadar müvekkilin aracı tamir edilmiş bile olsa tahribatın izlerini taşımaktadır. Ne kadar iyi onarılmış olursa olsun emsal kaza yapmayan araçlar ile aynı değerlendirilemeyeceği de bellidir.

 

Bu kapsamda aracın kaza sonrası rayiç değeri düşmüş olduğundan ve kazada kusuru olmayan müvekkilin bu değer kaybından sorumlu tutulması hukuka ve hakkaniyete aykırı olacağından kaza nedeniyle oluşan değer kaybının hesaplanarak tarafımıza ödenmesini talep ederiz.

SONUÇ VE İSTEM       :Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle sigortalı aracın kusurlu hareketiyle meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sonucunda fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla;

            İş bu hesaplanacak değer kaybının iş bu talep yazısının tebliğ tarihinden itibaren kanuni süre içerisinde aşağıda belirtilen hesaba ödenmesini; aksi halde yasal yollara başvuracağımızı bildiririz.

Vakıfbank Recep GÜNGÖR İBAN ….

İletişim No:

 

Başvuran Vekili

Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ

            Av. Merve GÜRGÜR

EKLER:

1-      Kaza Tespit Tutanağı

2-      Fatura

3-      Kaza Fotoğrafları

4-      Araç Ruhsatı

5-      Onanmış Vekaletname Örneği