Ödenmeyen Staj Ücreti Dava Dilekçe Örneği

    KAYSERİ NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ’NE                                

Davacı                                    :Ad-Soyadı TC:

Vekili                                      :Av. GAZİ KILIÇ-Av. RECEP GÜNGÖR-Av. Merve GÜRGÜR

Davalı                                     :Ad-soyadı TC:

Dava Konusu                       :Staj Ücreti talebimizden ibarettir.

Açıklamalar                           :

            Müvekkil ………. Kayseri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde 2021 yılında mezun olmuştur. Sağlık meslek lisesine bağlı olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminde ve 2020-2021 yılını tüm eğitim öğretim dönemi içinde müvekkil mezun olması için zorunlu olan stajını ………. Hastanesinde tamamlamıştır. Fakat, staj dönemlerinde staj ücreti ödenmemiştir. Anılan tüm hususların davalı kurum adı geçen belgelerle ispat olacağı kanaatindeyiz. 

             3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun Ücret ve Sosyal Güvenlik başlıklı 25. Maddesi gereği aynen “Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere ödenecek ücret ve bu ücretlerdeki artışlar; aday çırak veya çırağın velisi ya da vasisi veya kişi reşit ise kendisi; öğrenciler için okul müdürlüğü ile işyeri sahibi arasında Bakanlıkça belirlenen esaslara göre düzenlenecek sözleşme ile tespit edilir. Ancak, işletmelerde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine, asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran iş yerlerinde yüzde 30’undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15’inden, aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde 30’undan aşağı ücret ödenemez.” denilmektedir. Bu yasal düzenlemeye rağmen müvekkile ödeme staj ücreti ödemesi yapılmamıştır.

Hukuki Sebepler                   :3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, BK, HMK vs. her türlü mevzuat

Hukuki Deliller                      : Ekte sunulan deliller Tanık, Bilirkişi, Yemin, İsticvap ve her türlü sair yasal delil

Sonuç ve İstem                     :Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığımız nedenler ve mahkemenizce tensip buyrulacak sair nedenlerle; Müvekkile ödenmesi gereken staj ücret bedelinin tespit edilerek, müvekkilimiz adına başkaca dava ve talep haklarımız ile fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla 3500.00 TL’nin davalıya tahsiline yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine ilişkin karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederim.                                                                       

                                                                             DAVACI VEKİLİ

                                                 Av. GAZİ KILIÇ-Av. RECEP GÜNGÖR-Av. Merve GÜRGÜR