Nafaka Şikayet Dilekçe Örneği

  KAYSERİ İCRA CEZA MAHKEMESİNE

MÜŞTEKİ                    :Ad-Soyad       TC:

VEKİLİ                         : Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

SANIK                         :Ad-Soyad       TC:

SUÇ                             :Nafaka yükümlülüğünün ihlali

SUÇ TARİHİ                 :

KONU                         :Sanık … nın nafaka borcunun ödenmesine ilişkin karara uymaması nedeniyle cezalandırılması talepli şikayet dilekçesidir.

AÇIKLAMALAR:

1)İştirak nafaka bedeli istinaf incelemesi neticesinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2.Hukuk Dairesi … Esas nolu, … Karar nolu ilamı ile aylık 150 TL olarak belirlenmiş olup Kayseri 6.Aile Mahkemesi tarafından … esas nolu, …nolu kararıyla 29.03.2019 tarihinde  kesinleşmiştir. Ancak sanık 29.03.2019 tarihinden itibaren nafaka borcunu ödememektedir.

2)Kayseri İcra Müdürlüğünün … icra takip dosyası ile sanık aleyhine icra takibi başlatılmış ve söz konusu ödeme emri 09.04.2019 tarihinde bizzat sanığa tebliğ edilmiştir. İcra takibine ilişkin tebligat üzerinden yasal süreler geçmiş ve takip kesinleşmiştir. Ancak sanık nafaka borcu ödemesini yerine getirmemiştir.

3)Tüm bu nedenlerle sanık İİK 334. Maddesinde belirtilen suçu ihlal etmiş olduğundan sanık hakkında iş bu şikayet yoluna başvurmak zarureti hasıl olmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER     :İİK,TMK ve ilgili her türlü yasal mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER       :Ankara Bölge Adliye Mahkemesi kararı, Kayseri Aile Mahkemesi Kararı, Kayseri İcra Müdürlüğü’nün … sayılı icra takip dosyası, tanık, yemin, bilirkişi ve her türlü sair delil

SONUÇ VE İSTEM:Yukarıda açıklanan ve gerekçelendirilen nedenlerle;

1-Sanığın nafaka ödemesine ilişkin karara uymaması nedeniyle İcra ve İflas Kanunu’nun 344. maddesi uyarınca cezalandırılmasına,

2-Yargılama giderleri ile vekâlet ücretinin sanığa yükletilmesine karar verilmesini talep ederiz.

Müşteki Vekili

     Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ

                        Av. Merve GÜRGÜR