İmzaya İtiraz Davası Dilekçe Örneği

KAYSERİ NÖBETÇİ İCRA HUKUK MAHKEMESİNE

                                                                            İhtiyati tedbir talepi lidir

                         

İCRA DAİRESİ DOSYA NO          :Kayseri İcra dairesi …….   Esas dosyası                            

İMZAYA İTİRAZ

EDEN (BORÇLU)                          :Ad-Soyad   TC:

VEKİLİ                                          :Av.Recep GÜNGÖR &Av.Gazi KILIÇ &Av.Merve GÜRGÜR    

DAVALI                                        :Ad-Soyad    TC:

ADRES                                          :

DAVA KONUSU                  : Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’ nün ……E. sayılı dosyası ile müvekkil ….. …… aleyhine yapılan takip ile ilgili olarak yetki itirazımızın, imzaya yönelik itirazlarımın sunulması ve icra takibinin durdurulması ve iptaline karar verilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR                             :  

            Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’ nün ……….. E. sayılı kambiyo senetlerine özgü icra takibi kapsamında müvekkile  gönderilen  ödeme emri  ……. tarihinde tebliğ edilmiş olup süresinde itirazlarımızı yapmaktayız.

USULE İLİŞKİN İTİRAZIMIZ (YETKİ VE ZAMANAŞIMI İTİRAZIMIZ):

            Öncelikle ekte sunulan takibe konu senetten görüleceği üzere, söz konusu senet Kayseri ‘ de tanzim edilmemiştir.. Bu kapsamda yetkili İcra Müdürlüğü’ de …….İcra Müdürlükleri olup, bu hususta yetki itirazında bulunduğumuzu, söz konusu takibin usulsüz ve kötü niyetli bir şekilde Kayseri  İcra Müdürlüklerinde açıldığını bildiririz ve İcra takibinin yetki yönünden reddine karar verilerek iptalini talep ederiz.

            İkinci olarak söz konusu senet zamanaşımına uğramış olup kambiyo vasfını yitirmiştir. Bu nedenle kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip yapılması hukuka aykırıdır. Senet kambiyo senedi niteliğini kaybetmiştir. Bu nedenle takibin iptalini talep ediyoruz.

 

ESAS YÖNELİK İTİRAZLARIMIZ (İMZAYA İTİRAZ )

           
            Müvekkil aleyhine yapılan icra takibine konu senetteki imza müvekkile ait değildir. Müvekkil …….. ya  ait imza örneklerinin ……….. Bankası , Emniyet Genel Müdürlüğü , ……Ticaret İl Müdürlüğü’ nden  celbini talep ediyoruz.

             Söz konusu imza örnekleri geldiğinde icra takibine konu senetteki imza ile karşılaştırılarak bilirkişi incelemesi sonucunda da imzanın müvekkil ………..’ya  ait olmadığı çok net anlaşılacaktır.

            İcra ve İflas Kanunu’ nun 170. maddesi; “Borçlu,168 inci maddenin 4 numaralı bendine göre kambiyo senedindeki imzanın kendisine ait olmadığı yolundaki itirazını bir dilekçe ile icra mahkemesine bildirir…” denmektedir. Müvekkil………..’ya  ait olmayan iş bu takibe dayanak senetteki imzaya ayrıca ve açıkça itiraz ediyoruz.

İcra ve İflas Kanunu’ nun yine aynı maddesinde devamla “…İcra mahkemesi duruşmadan önce yapacağı incelemede, borçlunun itiraz dilekçesi kapsamından veya eklediği belgelerden edindiği kanaate göre itirazı ciddi görmesi halinde alacaklıya tebliğe gerek görmeden itirazla ilgili kararına kadar icra takibinin geçici olarak durdurulmasına evrak üzerinde karar verebilir…’’şeklinde düzenleme mevcuttur.

Ayrıca Kanun aynı maddede devamla “…İcra mahkemesi, itirazın kabulüne karar vermesi hâlinde, senedi takibe koymada kötü niyeti veya ağır kusuru bulunduğu takdirde alacaklıyı senede dayanan takip konusu alacağın yüzde yirmisinden aşağı olmamak üzere tazminata ve alacağın yüzde onu oranında para cezasına mahkûm eder…” hükmü de yer almaktadır. Dolayısıyla haksız olan alacaklı-davalının asıl alacağın %20′ sinden aşağı olmamak üzere tazminata ve yine alacağın %10′ u oranında para cezasına hükmedilmesini de talep ediyoruz.

HUKUKİ SEBEPLER        :İİK, HMK, TMK, TBK, TTK ve sair ilgili mevzuat

DELİLLER                        :

1-Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’ nün ………………E. sayılı dosyasının celbi

2-Tarafımıza tebliğ edilen ödeme emri ve takibe dayanak senet

3-Celbi talep edilen imza örnekleri

4-Tanık (Gerektiği takdirde Bilahare bildirilecektir)

5-Keşif

6-Bilirkişi İncelemesi

7-Yemin

8-Yasal ve takdiri her türlü delil

SONUÇ VE  TALEP            :Yukarıda izah edilen ve re’ sen nazara alınacak nedenlerle,

1-Yetki itirazımız dikkate alınarak yetkisiz İcra Müdürlüğü’ nde açılan işbu takibin iptaline

2-Senetteki imzanın müvekkil ………’ ya ait olmaması sebebi ile imzaya itirazımızın  davamızın kabulüne ,takibin durdurulmasına ve iptaline

3-Dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’ nün ……………..Esas sayılı icra takibinin öncelikle teminatsız, olmaz ise uygun bulunacak teminat mukabilinde İHTİYATİ TEDBİR kararı ile durdurulmasına,

4-Haksız olan alacaklı-davalının asıl alacağın %20′ sinden aşağı olmamak üzere tazminata hükmedilmesine

5-Alacağın %10′ u oranında para cezasına hükmedilmesine

6-Yargılama giderinin ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine

karar verilmesini talep ederiz.     (Tarih)  

 

                                                                              İtiraz Eden Borçlu  Vekilleri     

                                              Av. Recep GÜNGÖR &Av. Gazi KILIÇ &Av. Merve GÜRGÜR