Huzur ve Sükuneti Bozma Suçu ve Mala Zarar Verme Suç Duyurusu Dilekçe Örneği

                         

............ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞİKAYETÇİ                      : Ad- Soyad    TC:.............

                                       Ad- Soyad     TC:.............

ŞİKAYETÇİ       VEKİLİ   : Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ & Av. Merve GÜRGÜR

ŞÜPHELİLER                    : 1-  Ad- Soyad          TC:.............

                                          2- Çilingir  Ad- Soyad           TC:.............

                                         Ve re'sen tespit edilecek diğer şahıslar     

SUÇ                              : Huzur ve Sükuneti Bozma Suçu

                                         Mala Zarar Verme Suçu

OLAY                   :

1-Taraflar arasında şikayetçi ...............'ın borçlu, şüpheli ...............'in ise alacaklı olduğu icra dosyası .......... İcra Dairesi'nin 202../....... esas sayılı dosyası ile devam etmektedir.

            Şüpheli.................... tarafından .../.../202.. tarihinde müvekkilin ikamet adresi olduğu iddia edilen ................ Mah ........Sk. No:... İç Kapı No:... .........../Kayseri Adresine haciz yapılmıştır. Yapılan bu haciz esnasında alacaklı, haciz mahalline eşyaları kaldırmak amacıyla geldiğini söyleyerek haczi kabil olduğunu iddia ettikleri eşyaları; eşyaları taşımak için getirdikleri işçilere aşağıda bulunan kamyonete kadar taşıttırmışlar, daha sonrasında da yediemin olarak bırakmaya karar verip eve geri taşıtmışlardır, ancak bu esnada alacaklı/şüpheli tarafından herhangi bir önlem alınmadığı tam tersine işçilerin hoyratça taşımalarına göz yuman alacaklıdan kaynaklı müvekkilin eşi tarafından daha yeni alınan eşyalar harap olmuş, zarar görmüştür.(Ek-1.............. tarihli haciz tutanağı)

            Akabinde yine  .../.../202.. tarihinde müvekkil ve ailesinin huzur ve sükunetinin bozulması amacıyla  aynı adrese yeni bir haciz düzenlenmiş,tekrar bu haciz esnasında da haciz mahalline işçilerle gelen alacaklı eşyaları bir kez daha kamyonete yükletmek için taşıttırmış ancak daha sonrasında geri bırakmaya karar vererek eve çıkartmışlar, tabi bu seferde eşyalar birkez daha darbe almış, zarara uğramıştır.(Ek-2 ............... tarihli haciz tutanağı)

            Bu haczin üzerinden de daha çok zaman geçmeden şüpheli ............. tarafından  .../.../202.. tarihinde yeni bir haciz düzenlenmiş ve şikayetçi ............'ye ait olmadığı halde şüpheli ............. tarafından konutta haczi kabil görülen tüm haczedilebilecek eşyalar haczedilmiş ve yediemin deposuna götürülmüştür. Ancak zaten daha öncesinde de yine şüpheli ............ tarafından yediemin deposuna götürmek amacıyla her seferinde yükletilip daha sonrasında geri boşaltılan bu eşyalar bu haciz esnasında tamamıyla yıpranmış, darbe almış ve şuanda yediemin deposunda da berbat bir şekilde, kendilerinden beklenen faydanın sağlanamayacağı şekilde, zarar görmüş durumda beklemektedir.(Ek-3 ......... tarihli haciz tutanağı)

            Şüpheli ......... tarafından düzenlenen .../.../202.. tarihli haciz esnasında  ................ Mah ........Sk. No:... İç Kapı No:... .........../Kayseri  adresinde bulunan konutta ki haczi kabil olan tüm eşyalar haczedilip yediemin deposuna kaldırılmasına rağmen ve başkaca da eşya tespit edilmemesine rağmen şüpheli .............. tarafından .../.../202.. tarihinde aynı adrese yeni bir haciz düzenlenmiş, müvekkil .....................'ın komşularıda durumdan haberdar olsun ve müvekkilin tamamen huzur ve sükunetini bozmak amacıyla tüm komşuların ziline basılmış, icra hakkında bilgi verilmiş ve amaçları da müvekkilin huzur ve sükunetini bozmak olduğundan konutun kapısına not bırakıp haciz mahallini terk etmişlerdir.(Ek-4 ................ tarihli haciz tutanağı)

            Maalesef bu haczin üzerinden de daha 1 ay dahi geçmeden 20 gün sonra  .../.../202.. tarihinde aynı adrese yeni bir haciz düzenlenmiş, müvekkil konutta olmadığı için aynı şekilde komşular rahatsız edilmiş, geldikleri hakkında müvekkile haber vermelerini söylemişler ve yine kapıya bir not bırakıp haciz mahallinden ayrılmışlar.(Ek-5 .................. tarihli haciz tutanağı)

            Ve yine bu haczin üzerinden de 10 gün sonra  .../.../202.. tarihinde müvekkil ..................'ın da olmadığı bir saat diliminde aynı adrese yeni bir hacze gelinmiş ve daha öncesinde konutta bulunan tüm haczi kabil malları haczetmelerine rağmen, yine aynı tavırla konutun bulunduğu binada şüpheliler tarafından komşularda duysunlar da müvekkil iyice rezil olsun diye olay çıkarmışlar akabinde de adrese polis ve çilingir eşliğinde kapı açılarak konuta girmişler ve tabi ki de haczi kabil bir mal olmadığından da konuttan ayrılmışlar.(Ek-6 ................ tarihli haciz tutanağı)

            Tüm bunlar ekte sunmuş olduklarımız tutanaklarla da sabittir.

            2-Sayın Savcılığınıza kısaca izah etmek isteriz ki taraflardan şüpheli ........., müvekkilin vefat eden babasından 30 yaş küçük ikinci eşidir. Tarafların gayrimenkul zengini olan müvekkilin babasının vefatı ile taraflar arasında husumet vuku bulmuş olup tarafların karşılıklı olarak devam eden sayısız hukuki davaları bulunmakta olup şüpheli..................... de muris sağ iken 8 adet taşınmazını satıp bedellerini de kendi uhdesine geçirdiğinden  maddi olarak paraya da bir ihtiyacı olmadığından asıl amacı icra dosyasını tahsilat etmek değil defalarca kez hacze gelerek müvekkilin tamamen huzur ve sükunetini bozup rahatsız etmek olduğu aşikardır.

            Öyle ki görüldüğü üzere ................'in işbu eylemi ile hiçbir hukuki yararı bulunmadığı halde icra dosyasını tahsil etmek  amacıyla değil de kamunun kendilerine vermiş olduğu yetkiyi kötüye kullanarak ; hem müvekkilin borcu ve icra dosyası hakkında kapsamlı bir şekilde müvekkilin komşularına bilgi vererek özel hayatını ihlal ederek müvekkili küçük düşürerek, hemde arka arkasına hiçbir maddi çıkarları olmadığı sayısız kez haciz düzenleyerek şüphelilerin TCK madde 23 de düzenlenen huzur ve sükuneti bozma suçunu işledikleri sabittir.

            3-Tüm bu haciz işlemleri esnasında öncesinde ................. Tarihli, ......... tarihli ve  ............. tarihli haciz esnalarında haczedilen derin dondurucu, 5 adet tekli koltuk, 2 adet üçlü koltuk, 1 adet tekli koltuğun  taşıma esnasında verdikleri zarar ile kullanılamayacak duruma getirerek;

            Savcılığınıza karşı ekte sunmuş olduğumuz video da da görüleceği üzere şüpheliler tarafından ................... Tarihinde yapılan haciz işlemleri sırasında alacaklı tarafça tutulan çilinigir marifetiyle müvekkilin dairesinin kapısı zorlanarak açılmış, eydana gelen bu işlem sırasında da gerek alacaklı tarafın müvekkil ile olan husumeti gerekse de  çilingirin kasıtlı bir şekilde dikkatsiz ve özensiz davranışı sebebiyle müvekkilin kapısının kilidi bozulmuştur, şüphelilerin bu eylemleri ile de ;(Ek-7 CD) yapılan haciz esnası sırasında şüphelilerin eylemleri neticesinde müvekkilin mallarına verilen zarar nedeniyle şüphelilerin mala zarar verme suçunu işledikleri sabittir.

            Tüm bu açıklanan nedenlerle şüphelilerin mala zarar verme suçu ve yukarıda bahsetmiş olduğumuz huzur ve sükuneti bozma suçundan dolayı ve savcılığınızca re'sen  tespit edilecek suç tipinden dolayı cezalandırılmasını sağlamak amacıyla makamınıza başvurma zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER     : 5237 S. K. TCK m. 151, m. 152 m. 123 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER       : .......... İcra Dairesi'nin 202../....... esas sayılı dosyası, Tanık, yemin, keşif, bilirkişi, isticvap ve sair tüm yasal deliller.

SONUÇ VE İSTEM       : Yukarıda açıklanan nedenler ve Başsavcılığınızca re'sen dikkate alınacak sair nedenlerle; şüphelilerin belirlenen suçları işleyen şüphelilerin cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını ve yargılama giderleri ile vekalet ücretinin de karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ederiz. 09.01.2023

EKLER:

1- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

2- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

3- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

4- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

5- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

6- .../.../202.. tarihli haciz tutanağı

7-CD

8-Onanmış Vekaletname Örneği

 

                                                                                                               Şikayetçi Vekili

Av. Recep GÜNGÖR & Av. Gazi KILIÇ                                     Av. Merve GÜRGÜR