Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOL ÖRNEĞİ

                                                                               

                                           ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR   :

ADI-SOYADI: …… TC NO: ......

ADI-SOYADI: ……. TC NO: …….

          Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali ve hukuki sonuçlarını düzenleyen iş bu protokolü, … tarihin de birlikte imzalamışlardır.

PROTOKOL MADDELERİ

          A-)VELAYET

          1-Taraflar ….. tarihinde evlenmiş olup, bu evlilikten … isimli müşterek çocukları bulunmaktadır.

          2-Taraflar, müşterek çocukların velayetlerinin anne de kalmasını kabul ve beyan etmektedir.

           B-)ÇOCUKLARLA KİŞİSEL İLİŞKİ TESİSİ

          3-Tarafların müşterek çocuğu … hafta sonlarını 09.00-18.00 arasında babaları ile geçireceklerdir. Ayrıca resmi bayramlarda ve dini bayramlardan Kurban Bayramının 3. ve 4. günleri ile Ramazan Bayramının 3.günü baba da kalacaklardır.

          4-Eğer çocuklar okula gitmiyor ise anne …’nın da uygun gördüğü bir zaman diliminde 15 gün boyunca baba … da kalacaklardır. Çocukların okula gittiği dönemde ise sömestır tatilinde 7 gün yaz tatilinde ise 15 gün boyunca çocuklar baba da kalacaklardır.

           

        C-)NAFAKA VE TAZMİNAT

        5-Yoksulluk nafakası bakımından taraflar karşılıklı olarak birbirinden nafaka talep etmemektedirler.

        6-Taraflardan baba …. , …. doğumlu müşterek çocuk …  için aylık 1000 TL iştirak nafakasını anne … ‘ya ödeyecektir. Taraflar iştirak nafakasının yıllık artış oranının ÜFE/2 oranında olacağı konusunda anlaşmışlardır.

        7-Tarafların karşılıklı olarak birbirinden herhangi bir maddi ve manevi tazminat talepleri yoktur.

        D-)EV EŞYALARI

        8-Taraflar evlilik birliği süreci içerisinde edindikleri ev eşyaları ve ziynet eşyaları konusunda karşılıklı olarak anlaşmış olup tarafların bu hususta birbirlerinden herhangi bir talebi bulunmamaktadır.

        E-)MAL PAYLAŞIMI

        9-Taraflar, müşterek mallarının paylaşımı konusunda ortak bir mutabakata varmış ve paylaşımı gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle birbirlerinden mal paylaşımına ilişkin olarak bir talepte bulunmayacaklarını taahhüt ederler.

        10-İş bu boşanma protokolü 2 sayfa ve 2 nüsha olmak üzere,ilgili Aile Mahkemesine ibraz edilmek üzere ..tarihinde düzenlenerek, taraflarca imza altına alınmıştır.

      TARAF                                                                                                                         TARAF

     AD-SOYAD                                                                                                              AD-SOYAD

       İMZA                                                                                                                            İMZA